Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Hoe doen zij het? 3 ervaringsverhalen over een positief werkklimaat

Thema: Management en leidinggeven
Rubriek
Video
Datum
1 mei 2019
9 minuten leestijd

We snappen allemaal dat een positief werkklimaat zorgt voor betere prestaties. En bevlogenheid. En minder verzuim. Helaas is een ontwikkelgerichte cultuur, waarin mensen kunnen groeien en ondernemen, verre van vanzelfsprekend. Ontdek hoe McDonald’s, Noordwest Ziekenhuisgroep en Horizon College het aanpakken.

Goed en gezond werken bij McDonald’s

‘Werken bij McDonald’s is teamwork. Het is belangrijk dat medewerkers zich prettig voelen in een veilige omgeving.’ Maar wat als de werksfeer daarin tekortschiet? McDonald’s bracht een positieve verandering op gang met een actieteam, gevormd door medewerkers uit verschillende functies en lagen. Managers en teamleden delen hun ervaringen, samen met experts van Schouten & Nelissen.

Werkstress beïnvloeden bij Noordwest Ziekenhuisgroep

Hoe graag je de werkdruk ook wilt verlichten, meer handjes erbij is vaak geen optie. Maar er zijn beslist factoren waar je wel invloed op hebt. Van de houding tegenover veranderingen tot de manier van samenwerken. Door daarop regie te pakken, verminder je stress en vergroot je het werkplezier. Noordwest Ziekenhuisgroep deelt waardevolle inzichten, aangevuld met inzichten van experts.

Mensen empoweren in zelfregie bij Horizon College

En dan moet je als team zelf de taken verdelen. Wat dan? Bij Horizon College gingen medewerkers open het gesprek aan over: ‘Wat vind je leuk? Wat geeft energie? Waar ben je goed in?’ Met als resultaat dat zij hun talenten en ambities beter inzetten. En het werk veel enthousiaster oppakken. Ontdek het verhaal van (ervarings)experts van Horizon College en Schouten & Nelissen.

Energize je organisatie

De tijd van losse initiatieven voor meer vitaliteit is voorbij. Het vraagt om een integrale aanpak met een meetbaar resultaat. Ontdek Energize, het employee empowerment & vitality programma van Schouten & Nelissen.

Bekijk het programma

Een getekende vrouw loopt en trapt een rol vooruit. In haar handen heeft ze een grijze pijl waar witte strepen opstaan.

Gerelateerde artikelen