Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Boeklancering 'De high performance organisatie, Deel 2’

Thema: Management en leidinggeven
Rubriek
Nieuws
Datum
27 september 2019
2 minuten leestijd

Snelle veranderingen, nieuwe kansen, en toenemende concurrentie. Organisaties staan voor complexe vraagstukken die het business model bedreigen. Dus we implementeren methoden, blussen brandjes, bestrijden symptomen. Maar we lossen het vraagstuk niet echt op. In veel organisaties blijkt dat het met het implementeren van modieuze managementconcepten zoals agile managen en zelfsturende teams juist van kwaad tot erger gaat.

Onze neiging om bij dilemma’s voor de korte termijn en een beperkte scope te kiezen is hier de oorzaak van. Om dat te doorbreken en beter samen te werken, zijn er mensen met leiderschap nodig.

Jij als CEO, bestuurder of manager van je organisatie kan die leiderschapsrol op je nemen. Systeemdenken en co-creatie helpen je om gezamenlijk het grote plaatje van de organisatie te zien en problemen en kansen in hun volledige context en samenhang te bekijken.

Wil je hier meer over weten? Kom dan naar het gratis boeklancering event van ‘De High Performance Organisatie - Mens, Motivatie, Talent en Gedrag’ bij Schouten & Nelissen.

Dit boek is het tweede deel van een eerder verschenen boek van auteur Jan-Dirk den Breejen over het toekomstbestendig maken van je organisatie. Jan-Dirk schreef het samen met drie vakspecialisten: Nathalie Hazenberg, changemaker bij ABN AMRO, Antony Meijer zu Slochtern, CEO van Innovation Booster en HRD-specialist Harriet Kuipers.

"De kracht van Jan-Dirk den Breejen zijn benadering van de High Performance Organisatie is het stimuleren van leidinggevenden om aan te sluiten op de kwaliteiten, capaciteiten en ambities van de medewerkers. Als medewerkers een centrale rol krijgen bij veranderingsprocessen (co-creatie), worden veranderingen gezien als inspirerende uitdagingen en vergroot het rendement van de organisatie.”

Albert Rodenboog Directeur Productie en lid Executive Committee bij PostNL

De Boeklancering vond plaats op 27 september in Zaltbommel met presentaties van het auteursteam en Liesbeth Kaashoek (Executive Board Member PostNL), welke werd gevolgd door een rondetafelsessie met Camiel Gielkens (CEO van Schouten & Nelissen).

Jan-Dirk den Breejen is voormalig business development manager bij Schouten & Nelissen voor het domein Leiderschap. In 2009 verscheen zijn eerste boek ‘De High Performance Organisatie’. In 2017 verscheen het eerste deel van de tweede druk met als subtitel Leiderschap, strategie, beleid & cultuur. Management van leren en veranderen. Meer over deel 1 van 'De HPO' lees je hier.

KOOP BEIDE BOEKEN SAMEN

Een man die aan het wandklimmen is. Daarnaast staat de tekst: De high performance organisatie.

Gerelateerde artikelen