Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Spaarne Ziekenhuis: Training veilige zorg

Thema: HRM en HRD
Rubriek
Klantverhaal
Datum
19 december 2017
2 minuten leestijd

Veiligheid op nummer 1 krijgen en leidinggevenden laten sturen op veiliger zorg! Schouten & Nelissen bedacht een leeroplossing voor deze wens van het Spaarne Ziekenhuis. Gevolg? Meer veiligheid in de zorg, ook bij andere ziekenhuizen.

Iedereen weet het. En toch doén maar weinig zorgprofessionals het: steeds met een ‘veilige zorgbril’ kijken naar hun werk. En vervolgens veilig handelen. Bij veiligheid in de zorg gaat het om goede hygiëne, vertrouwelijk omgaan met patiëntgegevens en correcte en volledige dossiers.

Het traject dat we voor het Spaarne Ziekenhuis ontwikkelden, bestond uit drie delen:

#1.E-learningmodules

#2.High Impact Training rondom speak-up

#3.Training om medewerkers zélf te leren trainen met HIT

Veilig werken in de zorg gaat meestal over regels. Wij ontwikkelen juist e-learningmodules over (on)veilig werken voor patiënten en medewerkers. En over hun eigen invloed daarop. De titel? Veilige zorg – jij maakt het verschil! Kenmerken: interactief, herkenbaar en gericht op cultuurverandering. Hierdoor krijgen medewerkers en leidinggevenden praktische handvatten via veel interactieve werkvormen en videomateriaal. Zo valt het kwartje snel.

Alle medewerkers van het Spaarne Ziekenhuis doorliepen bovenstaande training voor veilig werken in de zorg. Daarna volgden zij onze High Impact Training. Ook leerden enkelen te werken met deze methode. Zij trainen nu zelf alle afdelingen. En in de variant voor leidinggevenden leerden afdelingshoofden gestructureerd en continu te sturen en coachen op meer veiligheid in de zorg.

Hoe kan het dat medewerkers niet handelen naar wat ze wel weten? De motivatie ontbreekt om de regels echt te volgen! Onze module brengt daarom veiligheid in de zorg beter in beeld. En dat betekent? Dat medewerkers beter beseffen wat de gevolgen kunnen zijn. Van hun doen én hun laten. De training is dan ook herkenbaar en bruikbaar voor alle ziekenhuizen in Nederland.

Meer weten?

Wij hebben alles in huis om je te helpen. Wil je meer weten over wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Informeer dan geheel vrijblijvend naar onze incompany & Maatwerk mogelijkheden via ons contactformulier. Of wil je een keer een gesprek met een consultant? Bel dan naar +31(0)418 - 683 440.

VRAAG ADVIES AAN

Een bespreking van collega's op de werkplek.

Gerelateerde artikelen

  • Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?

    Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand relevante artikelen, nuttige tips, leuke testjes en onderzoeken, inspirerende quotes en meer.