Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

SUAS op Scholingsmarkt van het Schoolleidersregister PO

Thema: HRM en HRD
Rubriek
Nieuws
Datum
25 april 2017
2 minuten leestijd

Op 12 mei 2017 was Schouten & Nelissen University of Applied Sciences aanwezig op de Scholingsmarkt van het Schoolleidersregister PO. Anje-Marijcke van Boxtel, psycholoog en voormalig Director Coaching bij Schouten & Nelissen, gaf op deze dag een workshop met de titel ‘Haal het beste uit elkaar in topteams’.

Zenuwslopend

Wat een groep oceaanzeilers in de uitdagendste zeilrace om de wereld te maken heeft met leiderschaps- en teamontwikkeling? Op het eerste oog niets, maar Anje-Marijcke van Boxtel liet je in een bevlogen verhaal ervaren hoe je de learnings van dit team kunt gebruiken in je eigen werkpraktijk. Als teamcoach begeleidde Anje-Marijcke Team Brunel tijdens de Volvo Ocean Race, een zinderende zeilwedstrijd rond de wereld. Zenuwslopend, niet alleen door het wedstrijdelement, maar ook omdat je als groep onder moeilijke omstandigheden maximaal moet presteren.

Hogedrukpan

‘Het is een hogedrukpan waarin de teamleden opereren’, vertelt Anje-Marijcke. ‘Veranderlijk weer, onverwachte uitdagingen en elke dag kan compleet anders uitpakken dan je had verwacht. Natuurlijk zitten we op onze werkplekken niet in een zeilboot. Maar we worden wel met soortgelijke uitdagingen geconfronteerd. Ook wij werken in een wereld waarin de omstandigheden sneller dan ooit veranderen. En ook van ons wordt verwacht dat we ons razendsnel aanpassen en verbeteren om de competitie aan te kunnen. Daarom moeten we sterke, solide teams bouwen waarin mensen elkaar wat gunnen en open communiceren. Als zeiler kun je wel in je eentje een snel lijntje trekken, maar als niemand het roer omgooit, het zeil aanhaalt en de kiel klapt, ben je nergens. En zo werkt het ook binnen onze organisatie teams.’

Startschot

Prachtig filmmateriaal en inspirerende verhalen, waarmee Anje-Marijcke je ook laat nadenken over jouw rol als leider én teamlid.’ Hoe ga je om met teleurstellingen? Hoe creëer je optimale teams? Hoe haal je het beste uit jezelf en elkaar?’. Een startschot voor je volgende etappe in het creëren van high performing teams.

Bij SUAS kunnen schoolleiders NVAO geaccrediteerde masters op het gebied van Human Development en Kwaliteitsmanagement volgen. Daarnaast bieden we ook losse mastermodules die zijn ingeschreven in het Schoolleidersregister PO, en waarmee je invulling kunt geven aan diverse professionaliseringsthema’s.

BEKIJK DE OPLEIDINGEN

Een vrouw staat voor twee andere vrouwen die in een stoel zitten en praten met elkaar.

Gerelateerde artikelen