Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Schouten & Nelissen en Pride nemen belang in Ixly

Assesment platform behoudt eigen naam en bedrijfsvoering

Thema: HRM en HRD
Rubriek
Nieuws
Datum
8 december 2022
2 minuten leestijd

Zaltbommel, 8 december 2022 – Opleider Schouten & Nelissen en IT-investeerder Pride Capital Partners hebben een belang genomen in assesment platform Ixly. Met de aankoop voegt de opleider een e-assesmentplatform toe aan zijn portfolio. IT-investeerder Pride Capital Partners is betrokken als strategisch partner bij de overname. Ixly behoudt zijn naam en bedrijfsvoering.

Ixly, opgericht door CEO Diddo van Zand, is inmiddels uitgegroeid tot marktleider als leverancier van testen en software die hr-professionals ondersteunen. Met het aantrekken van investeerders Schouten & Nelissen en Pride Capital Partners is Ixly klaar voor de volgende stap. Ixly werkt al een tijd succesvol samen met Archipel, een gezamenlijke onderneming van Pride Capital Partners en Schouten & Nelissen.

“Het strategische partnerschap tussen Schouten & Nelissen en Pride Capital Partners zal onze groei verder versnellen en tot meer continuïteit voor opdrachtgevers en medewerkers leiden.”

Beleid op basis van data

Met behulp van het e-assesmentplatform kunnen bedrijven en organisaties hr-beleid maken op basis van data. Dit gebeurt aan de hand van diverse tests op capaciteit en persoonlijkheid. De software en assesments worden gebruikt voor selectie, ontwikkeling en behoud van personeel.

Schouten & Nelissen speelt met de overname van Ixly in op de vraag van werkgevers naar een verdere ontwikkeling van werknemers tijdens de carrière. De aankoop past binnen de strategie van Schouten & Nelissen om zijn diensten perfect te laten aansluiten op een wereld die steeds complexer wordt, zegt directeur Jan Hein Schouten. “Dit is in lijn met onze filosofie waarbij wij alles uit de kast halen om mensen en organisaties verder te brengen in hun professionele ontwikkeling en persoonlijk groei.”

Internationale uitrol versnellen

De overname biedt voor softwareleverancier Ixly de mogelijkheid om zijn internationale uitrol te versnellen. Duitsland en België zijn de eerste landen waar het hr-techbedrijf zijn aanwezigheid wil vergroten. In Vlaanderen won Ixly recent nog een aanbesteding van de overheid. “Ixly is inmiddels een gevestigde speler op de Nederlandse markt. Wij bieden hun samen met Schouten & Nelissen de mogelijkheid om de internationale ambities te versnellen”, aldus Lars van ’t Hoenderdaal, managing partner van Pride Capital Partners.

Over Schouten & Nelissen

Schouten & Nelissen werd in 1980 opgestart en telt inmiddels negen bedrijven, 42.000 producten en meer dan 3000 zakelijke klanten. Jaarlijks bereikt de groep meer dan een half miljoen mensen in meer dan 60 landen. Schouten & Nelissen ondersteunt zijn missie voor een lerend leven met diverse middelen en methoden om mensen en organisaties in beweging te houden.

Over Pride Capital Partners

Pride Capital Partners investeert in groeibedrijven die zich richten op software en IT-diensten. Door de combinatie van private schuld en eigen vermogen stelt de IT-investeerder ondernemers in staat om groeiambities te realiseren met een flexibele kapitaaloplossing. De focus ligt op bedrijven in de Benelux, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Scandinavië. Pride Capital Partners heeft kantoren in Amsterdam, Keulen, Frankfurt en vanaf 2023 ook in Kopenhagen.