Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Schouten & Nelissen Consultant leidt rondetafelsessie op CHRO Forum

Thema: HRM en HRD
Rubriek
Nieuws
Datum
20 maart 2017
2 minuten leestijd

Corline van Reenen, Strategic L&D Consultant bij Schouten & Nelissen, leidt tijdens het CHRO Forum op 6 april een rondetafelsessie voor HR-directeuren. Haar sessie gaat in op HR als cultuurcoach van een lerende organisatie.

Het CHRO Forum wordt georganiseerd door CHRO Community en heeft als thema “Accelerate Learning”. Tijdens het CHRO Forum gaan chief human resources officers en HR-directeuren met elkaar in gesprek over hoe zij van hun organisaties echte lerende organismen kunnen maken door kennis te vergaren vanuit medewerkers, ecosystemen en wereldwijde kennisgemeenschappen.

Het forum gaat in op vragen als: hoe kunnen HR’ers deze kennis omzetten in oplossingen voor klanten en blijven zij zichzelf verbeteren door co-creatie? Wat zijn de bouwstenen van een lerende organisatie en wat moet er om binnen hun huidige organisatie? Hoe kunnen HR-executives een echte 'leercultuur' stimuleren en ervoor zorgen dat hun organisatie zichzelf voortdurend al lerend weet aan te passen aan de veranderende omgeving?

HR als cultuurcoach van een lerende organisatie
In haar rondetafelsessie gaat Corline in op het onderwerp “HR als cultuurcoach van een lerende organisatie”. Organisaties moeten bouwen aan hun wendbaarheid en leervermogen, kortom ze moeten bouwen aan de leercultuur. Er is een cruciale rol weggelegd voor HR om de leercultuur te versterken. Hoe kan HR die rol op gaan pakken, meer dan nu gebeurt? Zij zullen moeten werken aan een cultuur van delen en continue feedback, aan de groeimindset van de organisatie en aan een organisatie op basis van openheid.

Tijdens deze sessie gaan HR-executives met elkaar het gesprek aan over hoe zij als cultuurcoach kunnen zorgen voor een continu feedbackproces, waarbij de medewerkers eigenaar zijn van hun eigen feedback. Zij bekijken daarnaast hoe je als HR driver kunt zijn van een “groeimindset” organisatie, wat radicale keuzes vraagt ten aanzien van onder andere het beoordelingsproces.

Meld je aan
Ben je HR directeur en heb je interesse om deel te nemen aan het CHRO Forum en/of deze rondetafelsessie? Neem dan contact op met Sanne van den Eijnde, CHRO Community Manager via svandeneijnde@alexvangroningen.nl of 020-5788923. 

Over CHRO Community
CHRO Community biedt chief human resources officers een uniek concept om kennis, ervaringen en opinies te delen. CHRO Community heeft als missie om ambitieuze HR-professionals bijeen te brengen in kwalitatief hoogwaardige Peer Groups. Om hun te inspireren en te laten leren van gelijkgestemde vakgenoten in een open, kleinschalige en vertrouwelijke omgeving.

Meer weten over het ontwikkelen van een leercultuur?
In het boek Mensenorganisaties: 24 evoluties onder de loep is een hoofdstuk van Corline van Reenen opgenomen. Hierin gaat Corline stevig in op de nieuwe rol van HRD die het ontwikkelen van een leercultuur vraagt: die van cultuurcoach. Het boek verscheen recent bij onze uitgeverij THEMA onder redactie van Janneke Schenning, Robert-Jan Simons en Tijs Besieux, allen verbonden aan Schouten & Nelissen University aan de masteropleiding Human Development.