Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Schouten Global en OSRAM winnen Excellence in Practice Award

Thema: HRM en HRD
Rubriek
Nieuws
Datum
21 mei 2019
3 minuten leestijd

Jaarlijks reikt de internationale ATD (Association for Talent Development) de prestigieuze Excellence in Practice Awards uit. Dit jaar ontvingen OSRAM en Schouten Global een award voor het Essentials of Leadership Program (ELP). Op 20 mei 2019 werd de prijs overhandigd tijdens het internationale ATD-congres in Washington D.C.

Om de prijs te winnen, moet een organisatie concrete en meetbare resultaten van een ontwikkelprogramma laten zien. Het programma moet bijdragen aan de oplossing van een strategisch organisatievraagstuk. En het moet aansluiten bij andere trajecten die bijdragen aan de verbetering van prestaties.

Inhoud van het programma

Schouten Global ontwikkelde 4 jaar geleden in samenwerking met de Global Learning & Development-afdeling van OSRAM een blended leiderschapsprogramma: het Essentials of Leadership Program. Dit programma kwam voort uit strategische HR-doelen van OSRAM. Managers versterken in leiderschap. Qua mindset en vaardigheden. Beide zijn essentieel om mee te kunnen bewegen met de snel veranderende markt en om te kunnen innoveren.

Het gaat dan om vaardigheden zoals het vermogen om beslissingen te nemen en het kunnen omgaan met veranderingen. En de ontwikkeling van een mindset om zichzelf, medewerkers en teams sterker te maken. Met het ELP-programma leren startende leiders op een bij de OSRAM-strategie passende manier invulling te geven aan hun nieuwe rol.

Resultaten

De resultaten worden na afloop gemeten met een impactmeting en zijn indrukwekkend. Deelnemers waarderen de training met een 8,7 en bijna 100% geeft aan meer vertrouwen te hebben in de eigen leiderschapsvaardigheden. Daarnaast geven de managers van de deelnemers in een effectmeting aan dat zij bij deelnemende medewerkers duidelijk een groei zien in hun rol als leider.

Reacties OSRAM & Schouten Global

Susanna Schmid-Elsaesser, Senior Consultant Leadership Development bij OSRAM: ‘Ik ben heel trots dat we de prijs ontvangen. Ik kijk ernaar uit om de award persoonlijk in ontvangst te nemen, samen met de vertegenwoordigers van Schouten Global. Voor mij is het een erkenning en waardering voor onze gezamenlijke inspanningen om een leiderschapsprogramma met een grote impact op onze organisatie op te zetten.’

Anke Baak, Vice President Schouten Global: ‘Wij zijn trots dat we met dit - in co-creatie ontwikkelde - programma een significante bijdrage kunnen leveren aan het versterken van de leiders van OSRAM. Ontzettend mooi dat we de organisatie écht kunnen helpen bij het behalen van strategische doelen. En het is natuurlijk geweldig dat we nu internationale waardering krijgen voor het programma!’

Deelnemer Alena Turiaková, Global Marketing Manager, over het programma: ‘De ELP heeft mijn verwachtingen overtroffen: een geweldige coach en een team van motiverende en inspirerende OSRAM-collega's uit verschillende landen en afdelingen.’

Download case-brochure - PDF

Over OSRAM

OSRAM, gevestigd in München, is een toonaangevend internationaal hightechbedrijf met een geschiedenis van meer dan 110 jaar. De producten zijn voornamelijk gericht op halfgeleiders gebaseerde technologieën en worden gebruikt in zeer uiteenlopende toepassingen, variërend van virtuele realiteit tot zelfrijdende voertuigen en van smartphones tot intelligente verlichtingsoplossingen binnen netwerken in gebouwen en steden. Bij OSRAM werken ongeveer 26.200 werknemers over de hele wereld. In het boekjaar 2018 genereerde het een omzet van meer dan € 3,8 miljard. Het bedrijf is genoteerd aan de beurzen van Frankfurt en München.

Over Schouten Global

Schouten Global is een internationale speler op het gebied van Learning en Development, en onderdeel van Schouten en Nelissen. Schouten & Nelissen is een familiebedrijf, opgericht door Jan Schouten in 1980, en heeft meer dan 40 jaar ervaring in ontwikkeling van individuen, teams en organisaties. Met het internationale label Schouten Global is de organisatie wereldwijd actief in meer dan 60 landen.

NAAR SCHOUTEN GLOBAL WEBSITE

Gerelateerde artikelen