Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Overheid introduceert levenlanglerenkrediet

Om jezelf te blijven ontwikkelen

Thema: HRM en HRD
Rubriek
Nieuws
Datum
9 juni 2017
2 minuten leestijd

Door de veranderende wereld is er behoefte aan voortdurende bij- en omscholing. Daarom biedt de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) vanaf 8 juni het levenlanglerenkrediet aan. Dit is een aantrekkelijke lening voor iedereen tot 55 jaar om college- of lesgeld te betalen in het mbo of hoger onderwijs. Het krediet maakt het mogelijk om jezelf te blijven ontwikkelen.

Minister Bussemaker vindt het belangrijk dat bij- en omscholing voor iedereen is weggelegd. 'Het is van groot belang dat iedereen zich kan blijven ontwikkelen om zo de veranderingen in hun eigen baan bij te houden of om makkelijker van de ene baan naar de andere baan te kunnen overstappen. Met het levenlanglerenkrediet is dit voor iedereen mogelijk.'

Hoe werkt het levenlanglerenkrediet?

Het levenlanglerenkrediet is voor iedereen tot 55 jaar die geen recht meer heeft op studiefinanciering. Hoeveel je kan lenen met het levenlanglerenkrediet hangt af van de hoogte van het college- of lesgeld. Je kan het krediet aanvragen voor de duur van een opleiding. Je leent tegen dezelfde rente die studenten met recht op studiefinanciering krijgen. Als je recht op het krediet stopt, begin je op 1 januari van het daaropvolgende jaar met terugbetalen. Je betaalt de lening in 15 jaar terug, waarbij de rente steeds voor 5 jaar vaststaat. Hoeveel je per maand terugbetaalt hangt af van je inkomen.

Het levenlanglerenkrediet vraag je aan bij DUO.

Zoek je verdieping in je vak?

Heb je al een aantal jaren werkervaring en ben je in het bezit van een hbo-diploma of hoger? Volg dan een van onze geaccrediteerde masters: Human Development of Kwaliteitsmanagement. Hiermee werk je aan zowel je persoonlijke- als je professionele ontwikkeling én lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van je organisatie.

Lees hier meer over het Levenlanglerenkrediet en andere financieringsmogelijkheden.

LEVENLANGLERENKREDIET

FINANCIERINGSMOGELIJKHEDEN

Een man en een vrouw zitten aan een tafel en overleggen met elkaar, op tafel ligt een iPad en een telefoon.

Gerelateerde artikelen