Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Leren & ontwikkelen tijdens de coronacrisis

Thema: HRM en HRD
Rubriek
Blog
Datum
19 maart 2020
2 minuten leestijd

Corona heeft in een keer alle spelregels van leren & ontwikkelen veranderd. Alle face-to-face ontmoetingen die voor de komende weken gepland waren, worden uitgesteld. Maar, er is ook een enorme vraag naar online leren. Hoe manage ik bijvoorbeeld mijn team dat thuiswerkt? Hoe leid ik een virtuele meeting? Allemaal onderwerpen waar we onze klanten graag bij helpen.

Samen met jullie willen wij nog sterker uit deze crisis komen. En dit is hoe we dat voor elkaar willen en gaan krijgen:  

  1. “People first”: de gezondheid van collega’s, deelnemers en partners gaat altijd voor.
  2. “Ben vastberaden”: om onze organisaties en de gezondheid van onze medewerkers te beschermen zijn krachtige beslissingen nodig. Ook wij hebben gelijk verschillende acties genomen. Op kantoor werken we bijvoorbeeld met een minimale bezetting, we hebben een hotline voor onze klanten en deelnemers en uiteraard proberen we om onze continuïteit te waarborgen door onze uitgaven zoveel mogelijk te beperken.   
  3. “Elke crisis biedt ook kansen”: we worden platgebeld door onze klanten met vragen hoe we al hun collega’s die nu vanuit huis werken kunnen ondersteunen met urgente vragen op het gebied van leiderschap, persoonlijke kracht en vitaliteit. Hier werken we met zijn allen hard aan. Wat mij betreft is dit is het moment om onze initiatieven op het gebied van online en blended learning te versnellen en zo nog relevanter te worden voor onze klanten.

Op dit moment is het niet mogelijk te zeggen hoe de situatie zich zal ontwikkelen en hoe de komende weken eruit zullen zien. Zeker is wel dat er tal van mogelijkheden zijn tot positieve veranderingen met de drive om het beter te doen en daadkracht te tonen. Samen komen we er sterker uit.

Dank voor alle support en steun die we van iedereen hebben gehad de afgelopen dagen! Corona heeft een diepe impact op ons leven en onze manier van werken. Wat staat de wereld op zijn kop. Maar weet ook dat dit mogelijkheden biedt op allerlei fronten en ik stel voor dat we die ten volle gaan benutten!

Blijf gezond!

Groet Camiel Gielkens
CEO Schouten & Nelissen

Een man met bruine, blauwe blazer en een witte blouse. Staat op een grasveld en kijkt in de camera.

Gerelateerde artikelen