Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Ken jij het loopbaanpotentieel in je organisatie?

Thema: HRM en HRD
Rubriek
Blog
Datum
12 oktober 2017
2 minuten leestijd

De nieuwe generatie werkenden is zich bewust dat baanzekerheid niet meer bestaat. Zij richten zich daarom op werk- of carrièrezekerheid: aantrekkelijk zijn voor nieuwe werkgevers. Dat wil zeggen dat werknemers zichzelf willen ontplooien om duurzaam inzetbaar te worden en de baankansen te vergroten.

Dit is een ontwikkeling die je als werkgever niet naast je neer kan leggen als je de juiste mensen aan je wilt binden. Wat zijn de talenten van iemand en welke potentie heeft diegene in zich? En hoe kan je medewerker dit (nog meer) inzetten en zichzelf uitdagen?

Wat levert actief werken aan employability medewerkers op?

Medewerkers die actief werken aan employability brengen duurzame verandering tot stand, maken krachtige keuzes en zetten betere resultaten neer. Maar er zijn nog meer voordelen te benoemen:

  • Je focust op je ambitie
  • Je bepaalt je persoonlijke waarden
  • Je ontdekt je (verborgen) talenten
  • Je gaat effectiever om met belemmeringen
  • Je leert sneller door je intrinsieke motivatie
  • Je richt je op de cruciale rol van de werkomgeving

Employability als gezamenlijk belang

Wendbare organisaties vragen om medewerkers die duurzaam inzetbaar zijn. Dat zijn de medewerkers die zelf actief werken aan hun loopbaan en zelf initiatieven nemen om zich te ontwikkelen.

Employability is een gezamenlijk belang van organisatie en medewerkers. Jij en je medewerkers zijn daar dan ook samen verantwoordelijk voor. Wat zijn de wensen en verwachtingen van je medewerkers? Wat vindt de medewerker leuk om te doen en waar is hij vooral goed in? Wat voor talenten heeft hij die hij nu niet gebruikt in zijn werk? Zijn er mogelijkheden binnen je organisatie om deze talenten wel in te zetten?

Investeren in medewerkers

Uitdaging, plezier en voldoening in je werk zijn voorwaarden om lang, gezond en vitaal te kunnen blijven functioneren. Wanneer medewerkers hun werk positief beleven, zitten ze beter in hun vel en presteren ze beter. Ook zijn zij vaak bereid een stapje extra te zetten.

Als je in je medewerkers investeert en ze de gelegenheid biedt zich te ontwikkelen levert dat een win-win situatie op. Voor je organisatie, omdat je daardoor over gedreven, vakbekwame medewerkers beschikt. Voor je medewerker, omdat hij optimaal inzetbaar blijft.

Advies van gedreven leerambassadeurs

Wij helpen je organisatie bij het opstellen van beleid over vitaliteit en employability. Zo maken we medewerkers vitaler, veerkrachtiger en sterker met activatieprogramma’s en gerichte interventies.

Schouten & Nelissen adviseert je graag om actief te werken aan employability. We werken volgens een integrale aanpak. Samen met jou bekijken we de verschillende mogelijkheden die passen bij jouw organisatie:

  • Persoonlijke interventies (Coaching, loopbaanadvies, scans, persoonlijkheidstesten etc. voor het individu (medewerker / manager))
  • Groepsinterventies (Actieve werkvormen (workshops, seminars, etc.) om samen met collega’s stappen te zetten op het gebied van employability)
  • Employability Services (Outsourcen van employability activiteiten incl. portal, volledig administratief en logistiek ontzorgen (incl. beheren van individuele duurzame inzetbaarheids- en opleidingsbudgetten))

Lees hier meer over de mogelijkheden voor het vergroten van de vitaliteit in je organisatie.

Drie collega's kijken verbaasd naar een computerscherm.

Gerelateerde artikelen