Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Moedige mensen kiezen voor coaching

Thema: Coaching en trainersvaardigheden
Rubriek
Blog
Datum
4 maart 2020
2 minuten leestijd

Uitdaging? Ambitie? Dilemma? Je denkt er veel over na, praat er kort over met anderen. Maar er is een effectievere manier om antwoorden te vinden en doelen te bereiken. Krijg jezelf (weer) op de rit met coaching.

Of je nou een droom wilt waarmaken of iets wilt oplossen waar je tegenaan loopt in je werk en leven. Met de begeleiding van een coach lukt het vaak sneller en beter dan wanneer je deze weg alleen bewandelt. Waarom?

6x hoe coaching jou vooruit helpt

1. De coach zet je in beweging

Iets houdt je tegen om te veranderen. Een coach helpt je die barrières te doorbreken door je te inspireren en motiveren. Maar ook door je niet te laten ontsnappen met de excuses die je jezelf vertelt of de zogenaamde beren op de weg.

De coach daagt je uit om de stap wél te zetten en begeleidt je daarbij. Daardoor geef je niet op en haal je makkelijker en sneller resultaat.

2. De coach helpt je jezelf te leren kennen

Het is lastig om objectief naar jezelf te kijken. Wij mensen hebben allemaal overtuigingen over onszelf, anderen en de wereld. Een coach spiegelt die overtuigingen. Kloppen ze eigenlijk wel?

Stel, je vindt jezelf minder waardevol dan jouw collega’s. Een coach helpt je te onderzoeken of dat waar is en wat jouw unieke talenten, kwaliteiten, wensen en dromen zijn.

3. De coach stelt realistische doelen

‘Maar hóe dan?’ is een veel gestelde vraag aan tafel bij de coach. Je weet misschien wel ongeveer waar je heen wilt, alleen hoe kom je er? Samen stippel je een concreet actieplan uit om je doelen te realiseren.

De coach is daarbij kritisch en reëel, zodat je aan de ene kant jezelf niet voorbij loopt en aan de andere kant jezelf voldoende uitdaagt.

4. De coach focust op jóu

Hoe vaak doe je dingen omdat het van je wordt verwacht of zo hoort? De coach focust op wat jíj wilt en belangrijk vindt, niet op de ander.

De coach helpt je ook omgaan met mensen die iets van je willen waar jij niet achter staat. Je leert vast te houden aan je waarden, zodat je bewustere keuzes kunt maken in je werk en leven.

5. De coach weet waar hij het over heeft

Een coach heeft sterke psychologische inzichten, ervaring en communicatieskills. Kwaliteiten die de eerste de beste vriend of collega niet in diezelfde mate bezit. De coach stelt de juiste vragen, achterhaalt wat er écht speelt en geeft inzicht in wie je bent en wilt.

Ook weet de coach precies welke stappen je het beste kunt nemen. De coach is zeer professioneel, gecertificeerd en heeft ervaring met verschillende coachees en hulpvragen. Van medewerkers en trainees tot leidinggevenden en executives.

6. De coach is veilig

Wat je deelt met de coach, blijft tussen jullie. Je kunt dus volledig open zijn over alles wat je voelt en denkt. De zorgen, angsten, twijfels en dromen die je lastig vindt om te delen met anderen, kun je altijd kwijt aan de coach. Een coach rekent je daar nooit op af en (ver)oordeelt niet.

Aan de slag met een coach

Zie jij het wel zitten om samen met een coach jouw persoonlijke doelen vast te stellen en te bereiken? Dat kan! Ontdek de mogelijkheden of vraag direct advies aan. Onze adviseurs denken graag met je mee.

Twee collega's zijn met elkaar in gesprek.

Gerelateerde artikelen