Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Nieuw: Gratis online training én coaching met STAP-budget

Wat is het STAP-budget?

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Wil je sterker worden in je huidige functie? Of je laten omscholen richting een andere branche met meer mogelijkheden? Dan hebben we goed nieuws voor je. Als werkende of werkzoekende heb je recht op STAP-budget van de overheid voor scholing en ontwikkeling. Dit is een subsidie tot maar liefst € 1.000 die je elk jaar eenmalig kan aanvragen voor het volgen van een training of opleiding.


10 online trainingen met persoonlijke coaching kosteloos te volgen

Om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten heeft New Dawn Coaching van Schouten & Nelissen 10 unieke ontwikkeltrajecten ontwikkeld, waarin de beste online trainingen worden gecombineerd met persoonlijke coaching. Elk van deze 10 ontwikkeltrajecten is met STAP-budget geheel gratis te volgen.

Voor wie is het STAP-budget?

De arbeidsmarkt verandert en de manier waarop we werken verandert. Voor jou als werkgever, als werknemer, flexwerker of zzp’er. Hoe ga je om met die veranderingen? Welke mogelijkheden biedt het jou? Het STAP-budget is bedoeld voor alle werkenden en werkzoekenden van Nederland. Het maakt niet uit of je in loondienst, ondernemer of ZZP-er bent, in welke branche je werkt en of je je wilt bijscholen of omscholen. New Dawn Coaching van Schouten & Nelissen biedt je de unieke kans om je met STAP-budget kosteloos, persoonlijk- en professioneel te ontwikkelen inclusief de begeleiding van een personal coach. Dus welke stap zet jij?

Hoe vraag ik STAP-budget aan?

Je doorloopt hiervoor een aantal eenvoudige stappen:

Stap 1: Kies je ontwikkeltraject
Bekijk welke online training met persoonlijke coaching het beste past bij jouw ontwikkeldoelen.

Stap 2: Meld je aan
Kies ‘aanmelden met STAP-budget’ en selecteer je startdatum. Je ontvangt van ons een STAP-aanmeldingsbewijs.

Stap 3: Dien je aanvraag in bij UWV
Upload je STAP-aanmeldingsbewijs via stapuwv.nl. Dit kan weer vanaf 28 februari om 10.00 uur. Dien je aanvraag zo snel mogelijk in, want het budget is beperkt en op = op.

Stap 4: Check of je aanvraag is goedgekeurd
UWV beoordeelt je aanvraag binnen vier weken. Op stapuwv.nl kan je inloggen en de status van je aanvraag bekijken.

Stap 5: Start met je online training met coaching
New Dawn Coaching krijgt na goedkeuring bericht van UWV en zal je inschrijving dan definitief verwerken, zodat jij kan starten met je ontwikkeltraject.

STAP-budget aanvragen bij UWV kan weer vanaf 28 februari 10.00 uur. Inschrijven voor je gratis online training met coaching kan nu al. Het budget is beperkt en op = op. Meld je dus nu alvast aan.

Welke voorwaarden gelden er?

De overheid stelt bij het gebruik van het STAP-budget voorwaarden aan de start- en einddatum van je ontwikkeltraject. Om ervoor te zorgen dat je hieraan voldoet zijn de volgende online trainingen én coaching beschikbaar met STAP-budget.

  • 3 ontwikkeltrajecten van 12 uur online training en 6 uur coaching ter waarde van € 1000,-, die starten op 29 maart en uiterlijk 29 september 2023 moeten zijn afgerond;
  • 7 ontwikkeltrajecten van 4 uur online training en 4 uur coaching ter waarde van € 700,-, die starten op 29 maart en uiterlijk 29 juli 2023 moeten zijn afgerond. 

Doordat het een online programma is, kun je na de startdatum in je eigen tempo de online training volgen. Enige voorwaarde is dus dat je het volledige traject voor de einddatum hebt afgerond.

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Prisca Egter van Wissekerke

Coachingsadviseur